Hoe gaat een verzekeringsmakelaar te werk?

Afbeelding1

Bent u op zoek naar een verzekeringsoplossing op maat voor uw gezin of bedrijf? Dan is een verzekeringsmakelaar de persoon bij uitstek. Hij zoekt voor u de verzekering op maat van uw behoeften. Hoe dat precies in zijn werk gaat? Dat leest u hier.

1) Persoonlijke kennismaking

Om uw verzekeringsbehoeften goed te kunnen inschatten, is een persoonlijk gesprek aangewezen. De verzekeringsmakelaar leert u beter kennen en u krijgt meteen een antwoord op al uw vragen. Die persoonlijke aanpak is trouwens erg belangrijk en wordt doorgetrokken doorheen alle fases van de dienstverlening.

2) Zoektocht naar een goede polis en uitwerken van de offerte

Nu de verzekeringsmakelaar uw persoonlijke en professionele situatie kent, kan hij op zoek naar de door u gewenste verzekeringen. Op basis van een risicoanalyse speurt hij de markt af om een polis op maat van uw behoeften te vinden. Zo bent u zeker van de beste prijs-kwaliteit.

3) Advies bij schadegeval

Loopt uzelf of uw eigendom schade op die gedekt wordt door uw polis? Dan staat de verzekeringsmakelaar klaar om u te helpen. Hij neemt het papierwerk uit uw handen en tracht een goede regeling te treffen met de betrokken verzekeringsmaatschappij.